Postillion Hotels Klantenservice

Insider tips: Waarom Bunnik de perfecte uitvalsbasis voor een Staycation is

03/23/2021

Wat als je even een paar dagen weg wilt, je geen zin hebt in een stadsvakantie, geen uren wil rijden en toch het gevoel wil hebben dat je er even helemaal uit bent? Simpel: dan boek je een overnachting in Bunnik. Waarom Bunnik? Omdat het de perfecte uitvalsbasis is voor bijzondere dagtrips per fiets.  We geven je vast vijf tips:

  1. Theehuis Rijnauwen. Deze bijzondere locatie ligt in het bos en aan het water. Je kunt hier moeiteloos uren genieten op het terras, maar je kunt deze locatie ook gebruiken als vertrekpunt voor een van de zes wandelingen die hier beginnen.
  2. Verken je de omgeving liever per kano? Fiets dan nog een klein stukje door en huur een kano of roeiboot bij kanoverhuur Rijnstroom. Kies voor een mooie tocht door natuurgebied Amelisweerd of verken juist de Utrechtse grachten per kano.
  3. Neurie jij regelmatig ‘ik ben vandaag zo vrolijk’ onder de douche? Fiets dan naar het Herman van Veen Arts Centre in Soest. De tocht erheen duurt een klein uur en is al een sprookje, maar op het landgoed van Herman van Veen zelf wordt je gegarandeerd betoverd door de bijzondere sfeer.           Vergeet ook niet om de galerie te bezoeken en geniet van een heerlijke lunch. Kijk ook eens op de website of er bijzondere concerten of voorstellingen staan gepland.
  4. De pyramide van Austerlitz. Dit is een bestemming waar je punten mee scoort bij de kinderen. Dit is een heel bijzondere plek: een monument en een klein attractiepark ineen. Je vindt er de pyramide zelf natuurlijk: een monument op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug maar ook een lunapark en een horecagelegenheid.
  5. Fort bij Vechten. Een bijzondere plek in Bunnik zelf. Erg populair voor bruiloften en dat is ook logisch, want veel romantischer dan dit wordt het niet. Ook zonder trouwplannen ben je hier van harte welkom. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende Waterliniemuseum. Geen museumliefhebber? Wandel gewoon lekker rond en geniet van de bijzondere locatie. Of lunch lekker bij het museumcafé.


Ben je op zoek naar een betaalbare centrale locatie met huurfietsen? Kom dan naar Postillion Hotel Bunnik.