Postillion Hotels Klantenservice

Insider tips: Dit is Deventer

07/16/2020

Wist je dat Deventer de groenste stad van Europa is? Vast niet. Wij natuurlijk wel. En natuurlijk wijzen we je de weg naar de mooiste plekjes van de stad. Het Worpplantsoen bijvoorbeeld. Even het pontje over en je bent er. En dat mooie uitzicht over de skyline van Deventer krijg je er vanzelf bij. En wat denk je van het Rijsterboorgherpark en het Nieuwe Plantsoen? Die zijn aangelegd door landschapsarchitect Leonard Springer.

Loop je liever over de kasseien in plaats van over gras? Ook dan is Deventer de stad voor jou. Wie hier door de middeleeuwse straten slentert, snapt meteen waarom hier het Dickens festival wordt gehouden. Sla ook vooral de Walstraat niet over. Hier vind je bijzondere winkeltjes. Theeliefhebbers mogen bijvoorbeeld Tearose niet missen, de scones zijn een begrip in de wijde omtrek.. Is er binnenkort iemand jarig? Het perfecte verjaardagscadeau scoor je bij Mooi, Leuk en Lekker. Die naam dekt de lading behoorlijk. Vergeet ook niet om jezelf te trakteren. Dat kan bij Sjokolaa. Vintage liefhebbers mogen de Vrije Vogel niet overslaan.

Heb je een kind of voel je je een kind? Dan mag een bezoek aan het speelgoedmuseum niet ontbreken. Plan je bezoek slim: op woensdagmiddag en zondagmiddag mag er op de Brink worden gespeeld met ouderwets speelgoed. Dus fris je diabolo- en hoepelkunsten kunsten op en haak gezellig aan.Kijk ook eens goed om je heen naar de gevels. Ze zijn allemaal anders. Bij De VVV is een Stadswandeling te krijgen die je alles leert over de bijzondere gevels en ramen

Een mooie mix van oud en nieuw vind je in het Havenkwartier. Dit deel van de stad is populair bij de creatievelingen. Je vindt er bijzondere nieuwbouw, galeries en bijzondere koffiebarretjes. Centraal punt in het Havenkwartier is de Grijze Silo. Liefhebbers van industrieel erfgoed zullen zich vergapen aan dit gebouw. Direct ernaast, in de zwarte silo is een foodhal geopend: Fooddock. Tot voor kort was hier ook een stadsstrand te vinden. Dat is helaas gesloten maar in het Havenkwartier bruist het van de creatieve geesten. Er kan dus elk moment weer een ander mooi initiatief ontstaan.

Wil je even genieten in het groen? Ga dan naar het Vogeleiland. Dit is waarschijnlijk de meest romantische plek van Deventer. Het eiland is al 400 jaar oud en dankt zijn naam aan de bewoners: er zijn prachtige vogels te bewonderen. Van statige pauwen tot exotische vogels in de volière. Check wel even of he eiland open is want de gemeente gaat dit mooie plekje nog mooier maken. Er staat een grote renovatie gepland.