Postillion Hotels Klantenservice

MVO en Duurzaamheid

Green Key Goud voor alle Postillion Hotels

De MVO-doelstellingen van jouw organisatie bekrachtigen jouw moderne visie. Postillion Hotels beantwoordt aan deze strategische richting met een vooruitstrevend milieu- en MVO-beleid. Wij zetten actief in op milieuzorg en MVO. Hierbij gaan wij verder dan de wettelijke verplichtingen.

De Green Key is het internationale keurmerk voor duurzaamheid en MVO in de toerisme-, recreatie-, vergader- en congreslocatiebranche. Green Key Nederland kent de niveaus Brons, Zilver en Goud, afhankelijk van het aantal MVO-maatregelen. Al onze hotels opereren op het hoogste niveau: Goud.

Postillion Hotel & Convention Centre Utrecht - Bunnik

Hoe zie je dit als gast terug?

  • Alle hotels zijn voorzien van de nieuwste energiezuinige led- en T5-verlichting.
  • De keuken maakt veel gebruik van biologische en milieuvriendelijke producten en ingrediënten. Ons ontbijt bevat zo min mogelijk verpakkingen. Je pakt precies de hoeveelheid kaas, suiker, melk etc. die je nodig hebt en wij produceren minder afval.
  • Onze zeepdispensers zijn milieuvriendelijk en volledig afbreekbaar. De zeep in alle badkamers is voorzien van het EKO-keurmerk (gecontroleerd biologisch product van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid).
  • Je geeft zelf aan wanneer je wilt dat wij uw handdoeken en linnengoed wassen. Door niet standaard alles elke dag te wassen, besparen wij veel water én gaat het textiel langer mee.
  • De douchekoppen en kranen zijn zuinig ingesteld, met behoud van douchecomfort. Zo bespaar je water terwijl je doucht.

Vier YOIN certificaten voor Postillion Hotels

Aandacht met impact loont. Dat is onlangs weer bevestigd door YOIN excellent meeting places. Deze organisatie heeft bekend gemaakt dat Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer, Postillion Hotel Bunnik, Postillion Hotel Dordrecht, Postillion Hotel Amsterdam en Postillion Hotel Deventer zijn onderscheiden met het certificaat: YOIN excellent meeting places. Hét kwaliteitskenmerk voor congres-en hotellocaties.

YOIN excellent meeting places is de vervanger van het vergaderkamers keurmerk. De criteria om het certificaat toe te kennen zijn gelijk gebleven: je krijgt het alleen als je een koploper bent en continu bezig bent met het verbeteren van kwaliteit, innovatie en vakmanschap. We zijn trots dat we aan deze eisen voldoen en vinden het een eer dat onze inspanningen worden beloond. We zijn nu nóg gemotiveerder om er voor te zorgen dat al onze locaties worden onderscheiden met dit prestigieuze certificaat.

Hotels for trees

Samen bebossing stimuleren? Bij Postillion Hotels kan het. Hoe werkt dit precies? Wanneer je een meerdaags verblijf bij ons boekt, kan je de speciale Hotels for Trees deurhanger gebruiken. Met deze deurhanger geef je aan dat de kamer één of meerdere dagen niet schoongemaakt hoeft te worden. Aan het einde van elke dag wordt het aantal kamers met de deurhanger bij elkaar opgeteld en omgerekend naar een donatie voor Hotels for Trees

Op haar beurt investeert deze organisatie weer in bebossingsprojecten in binnen- en buitenland.

Heb je ideeën?

Al onze hotels hebben een team dat zich bezighoudt met MVO. Heb je vragen over ons beleid of een suggestie voor ons? Dan horen wij dat graag! Spreek ons aan tijdens jouw bezoek of neem telefonisch of per e-mail contact op met jouw hotel.

Lees meer over Green Key of download ons uitgebreide MVO Jaarverslag.