Postillion Hotels Klantenservice

15 Minute Fix

Gaat er iets mis? Dan lossen wij het binnen 15 minuten op

900 Seconden. Zoveel tijd hebben we maximaal nodig om jou uit de brand te helpen. Dat beloven we. Als je bij ons een zaal boekt krijg je er automatisch de garantie bij dat we binnen een kwartier een probleem oplossen. Je bent niet de eerste die koffie over de laptop gooit. Of dat ene belangrijke kabeltje vergeet. Dus gaat er iets mis? Laat het onze medewerkers weten. Wij lossen het fluitend voor je op.

Bij Postillion Hotels kunnen we een hoop in 15 minuten

Bij Postillion Hotels hebben we wel wat met het getal 15. We lossen niet alleen binnen 15 minuten een probleem op. We serveren ook binnen 15 minuten een lekkere lunch of maaltijd. Je herkent deze gerechten aan het Dish 15 icoon op de kaart. Wat we nog meer hebben met 15? Het maakt ons niet uit of je met 15 of 115 mensen langskomt. Op onze locaties in Rotterdam en Amsterdam kun je zelfs met 1515 collega’s terecht.

Waarom een 15 minute fix?

Bij Postillion Hotels houden we van verrassingen. Onze gasten meestal ook maar dan moet het wel een positieve verrassing zijn. Een vergeten laptop of kapotte laptop wordt vaak minder gewaardeerd. Wij zorgen er snel en geruisloos voor dat jouw meeting geen grote vertraging oploopt. En dat doen we bloedfanatiek. Want waarom iets binnen 15 minuten oplossen als het ook binnen 5 minuten kan?

Staat jouw blunder ook in dit rijtje?

Ben je benieuwd wat de meest gemaakte blunder is? We kunnen natuurlijk niet alles vertellen. Maar we kunnen wel zeggen dat er veel mis gaat met kabeltjes, koffie en aantekenblokken, en dat er altijd wel iemand is die zonder adapter zit. En wil je weten wat we zélf vaak vergeten? Simpel: koffie. We rennen zo hard voor onze klanten dat we onszelf soms vergeten. Zielig? Nee hoor. We doen het met heel veel liefde en plezier. Dat enthousiasme is precies wat je voelt als je bij ons binnen stapt.